Att börja sälja online

E-handel och webshop

 

För att lyckas med e-handel behövs mer än bara en webshop.

Det finns enkla lösningar för att snabbt komma igång men ska du ta steget fullt ut och digitalisera en befintlig verksamhet behövs mer än så. Vi har rätt teknik och design som kan ge dig en flygande start.

Var påläst

Som e-handlare vill du veta så mycket som möjligt om din marknad. Skaffa dig en bild över vad du säljer, till vem och vilka. Finns det ingen marknad för vad du säljer spelar det inte någon roll hur duktig du är på e-handel.

Var flexibel

En av e-handelns styrkor är möjligheten att snabbt göra ändringar webbutiken och din affärsplan. Det är inte alltid kunderna gillar de produkter din leverantör vill sälja, och det är inte alltid de du trodde var din största målgrupp som faktiskt är det. Var flexibel och förändra det som inte fungerar. Flexibiliteten är en av e-handelns stora fördelar.

Bli vän med tekniken

Som e-handlar är du beroende av tekniska lösningar. Var inte rädd för att försöka förstå hur allting hänger ihop. Man behöver inte var någon programmerare för att lyckas men om man saknar teknikintresse överhuvudtaget måste du ha en kunnig partner för att få snurr på verksamheten.

Bli vän med data

Med en webbutik får du tillgång till information kring dina besökare och beteende. Genom att förstå dina besökare och ge dem vad de vill ha kan du skapa en god relation till dina kunder och förenkla köp.

Stå på kundernas sida

En skillnad mellan e-handel och traditionell handel är kundens makt. En missnöjd kund kan skriva en recension av din webbutik i sociala medier med en spridning som kan var a svår att föreställa sig. Genom att bemöta kritiska kunder kan du omvandla dessa till ambassadörer som istället sprider goda ord om din verksamhet.